Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ήρθαν οι Σαμαροβενιζέλοι να μας πάρουν τα σπίτια! 8.392 κατασχέσεις για οφειλές από 5.000 € μέσα σε 5 μήνες και έπεται συνέχεια! Τουλάχιστον είμαστε στο ευρώ και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα...

 Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά –τουλάχιστον- 8.392 κατασχέσεις, για οφειλές από 5.000 ευρώ (!) και πάνω, έγιναν μέχρι και λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση των μηνιαίων στατιστικών στοιχείων για τα αναγκαστικά μέτρα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Μέσα σε μόλις 5 μήνες (από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάρτιο του 2014) πραγματοποιήθηκαν 8.392 «κατασχέσεις εις χείρας τρίτου».

Την ίδια περίοδο κατεγράφησαν 2.253 παραγγελίες κατάσχεσεις ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης, έγιναν 160 αναγγελίες σε πλειστηριασμούς.

Συνολικά, από τα αναγκαστικά μέτρα που «έτρεξαν» από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι και φέτος το Μάρτιο, αφορούσαν σε 408.972.607 εκατ. ευρώ! Και, όπως φαίνεται, ακολουθεί ακόμη χειρότερη συνέχεια μετά τις εκλογές, παρά τις κυβερνητικές «υποσχέσεις» για βελτίωση των όρων με τους οποίους το σύστημα αντιμετωπίζει πολίτες οι οποίοι χρωστούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν.

Τι είναι το ΚΕΑΟ

Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι:

α) η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,

β) η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλόμενων ποσών, την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων,

Σε πρώτη φάση στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ και μεταγενέστερα οι αντίστοιχες οφειλές του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.
Οι οφειλές που διαβιβάζονται πρέπει να είναι μη ρυθμισμένες και άνω των 5.000 ευρώ (κύρια οφειλή και τυχόν επιβαρύνσεις).Το ίδιο ισχύει και για τις οφειλές που κατέστησαν απαιτητές λόγω μη τήρησης προηγούμενων ρυθμίσεων. Οι λοιπές οφειλές παραμένουν στους οικείους φορείς και εξακολουθούν να εισπράττονται από αυτούς.

πηγή nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου