Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΖΗΜΕΡΟΥ


To Κίνημα Δεν Πληρώνω παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 1η Ιουλίου, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για κοινή συνάντηση εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων με πρωτοβουλία του "κόμματος πειρατών".

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχε το Επαμ, η Ένωση Κέντρου, οι Πειρατές και άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα σε μια προπαρασκευαστική προσπάθεια για τη δημιουργία "μετώπου".

Η παρουσία μας ήταν κριτική, με διάθεση εποικοδομητικής συζήτησης, πολιτικού προβληματισμού και τη διερεύνηση του ενδεχομένου της δημιουργίας ενός μίνιμουμ πολιτικού πλαισίου αγωνιστικής συμπόρευσης στο δρόμο.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση είχε προσκληθεί και συμμετείχε και η "Δημιουργία ξανά" του νεοφιλελεύθερου, μνημονιακού  Θάνου Τζήμερου.

Κατόπιν τούτου και πριν ξεκινήσει η συζήτηση οι εκπρόσωποι του Κινήματος Δεν Πληρώνω ανακοίνωσαν την αδυναμία συνύπαρξης σε οποιαδήποτε διαδικασία με οποιοδήποτε νεοφιλελεύθερο κόμμα και αποχώρησαν.

Οργανώσεις τύπου Τζήμερου αποτελούν τους απόλυτους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, πιστούς υπηρέτες των τραπεζιτών των βιομηχάνων και του εφοπλιστικού κεφαλαίου και μας είναι απόλυτα εχθρικές.

Ο διαγεγραμμένος, πρώην πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο χώρο, δεν αποχώρησε και οποιοδήποτε συμμετοχή του δεν εκφράζει τη Συντονιστική Επιτροπή, τη βάση των αγωνιστών και των υποστηρικτών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω μακριά από σεχταριστικές και απομονωτικές λογικές, μακριά από την έπαρση της κατοχής της μίας και μοναδικής αλήθειας, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και μετωπικού αγώνα καιρό τώρα με αντιμνημονιακές προοδευτικές δυνάμεις. Το αποδείξαμε μέσα από συνεργασίες με κόμματα όπως ο Σύριζα, η Ανταρσύα, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Επαμ, η Κοινωνική Συμφωνία και οι Αν.Ελ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το αποδείξαμε με σειρά ενωτικών πρωτοβουλιών τις οποίες διοργανώσαμε και άλλες στις οποίες ανταποκριθήκαμε σε κεντρικό πολιτικό αλλά και κινηματικό επίπεδο. 

Στο δρόμο αυτό θα πορευτούμε και στο προσεχές μέλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σημασία δεν έχουν οι θεσούλες, τα προεδριλίκια και τα παραγοντιλίκια αλλά η ενότητα του λαού και των πιο μαχητικών οργανωμένων πολιτικών του εκφράσεων, πάνω σε πολιτικές θέσεις και όχι σε θολά νερά προκειμένου να δημιουργηθεί το κίνημα αντίστασης που θα αποτελέσει το σπόρο της ανατροπής των πολιτικών αυτών στη χώρα μας.

www.kinimadenplirono.gr
 
email: kinimadenplirononet@gmail.com
Διεύθυνση γραφείων: Καυτατζόγλου 35, Πατήσια, Τ.Κ.: 11144

1 σχόλιο: